SEO optimizacija

Kao jedan od vodećih eksperata za SEO optimizaciju, pomogao sam biznisima svih veličina da započnu i razviju poslovanje na webu, uključujući male i velike kompanije, u Crnoj Gori, Velikoj Britaniji, i SAD-u.

Moji klijenti prolaze kroz dokazan proces web optimizacije sajta, uključujući tehničku reviziju, istraživanje ključnih riječi, analizu konkurencije, analizu sadržaja i izgradnju linkova (backlinks).

Zašto su vam potrebne SEO usluge?

Nekoliko situacija u kojima vam je potrebna iskusan SEO konsultant

  • Potrebni su vam savjeti i analize za SEO optimizaciju u ranoj fazi izrade web sajta
  • Potreban vam je iskusni SEO konsultant koji radi zajedno sa vašim programerom i dizajnerom, kako bi se osiguralo da redizajn ili promjene na web sajtu zadovolje sve standarde SEO optimizacije.
  • Već ste se bavili web optimizacijom za pretraživače, ali sada vam je potreban pristup sa detaljnijim targetiranjem, koji će osigurati rast posjeta i povećanje prodaje.
  • Ne znate šta je SEO optimizacija, niste sigurni odakle da počnete i želite da vam iskusni SEO ekspert pomogne u tome.
  • Želite da se na vašem web sajtu provjere problemi sa SEO-om, uradi analiza i provjere mogućnosti za rast web posjeta i prodaje.
  • Želite da povećate autoritet web sajta i poziciju na pretraživaču kampanjama za dobijanje kvalitetnih backlinkova.

Usluge SEO optimizacije

SEO optimizacija je bitan marketinški kanal za svaki biznis, od malih kompanija do velikih organizacija, koje nastoji doći do svoje ciljne grupe. U svom radu koristim sljedeće SEO usluge da bi vam pomoga da postignete ovaj cilj:

Izbor SEO strategije je veoma bitan u procesu optimizacije web sajtova
SEO Strategija

Bez obzira da li je vaš biznis globalna, nacionalna ili lokalna priča, kreiraću prilagođenu SEO strategiju koja odgovara vašim ciljevima.

SEO audit ili revizija web sajta
SEO Audit

SEO Auditom ću pomoći u identifikaciji i uklanjanju prepreka pri rangiranju, što daje čvrste temelje za rangiranje vašeg web sajta, uz povećanje prometa i prodaje.

Istraživanje ključnih riječi je jedna od prvih faza SEO optimizacije web sajta
Istraživanje ključnih riječi

Kombinovaću moje iskustvo u istraživanju ključnih riječi sa vašim poznavanjem industrije, kako bismo odabrali najbolje ključne riječi za vaš web sajt.

Analiza sadržaja je važan aspekt optimizacije web sajta
Analiza sadržaja

Vaš sadržaj će biti analiziran, i odrediću šta treba promijeniti kako bi vam pomogao da poboljšate rezultate na pretraživačima.

SEO optimizacija web sajta zahtijeva posebne tehnike pisanja web sadržaja
Kreiranje sadržaja

Učestvovaću u kreiranju novog sadržaja koji će biti adekvatan za vašu ciljnu grupu i pretraživače (Google, Bing, Yandex).

Link bilding ili off page optimizacije je jedan od najvažnijih djelova SEO
Link Bilding

Visokokvalitetne veze su ključne za postizanje vrhunskih organskih pozicija. Uz pomoć kvalitenih linkova vaš web sajt će biti rangiran veoma visoko.

SEO optimizacija sajta

Uspješna SEO optimizacija se oslanja na tri dijela:

SEO optmizacija za bolje pozicioniranje na google pretraživaču

Tehnički SEO

Tehnički dio revizije i optimizacija podrazumijeva provjeru osnovnih postavki web sajta za uspješno rangiranje na pretraživačima. To uključuje provjeru brzine web sajta, optimizaciju slika, sigurnost i SSL, redirekcije linkova, povezivanje search konzola i webmaster alatki, xml sitemap-e, robots fajl i slično. 

On-page web optimizacija web sajta

On-Page web optimizacija

Za kvalitetnu on-page optimizaciju neophodno je detaljno istraživanje ključnih riječi. Nakon toga slijedi pisanje meta opisa, prilagođavanje postojećeg sadržaja na web sajtu i kreiranje novog sadržaja.

Off page ili kreiranje backlinkova za unapređenje SEO optimizacije sajta na pretraživačima

Off-Page web optimitzacija

Off-page web optimizacija ili link bilding predstavlja kreiranje povratnih veza vašeg web sajta (linkova) na drugim sajtovima. Ova faza SEO procesa zahtijeva analizu konkurencije, definisanje link bilding strategije i kreiranje kvalitetnih linkova.

Primjeri rezultata mojih klijenata

Nekoliko primjera rezultata mojih klijenta od trenutka kada smo započeli saradnju.

SEO optimizacija sajta za klijenta iz Velike Britanije
SEO optimizacija sajta u Crnoj Gori

Najčešća pitanja u vezi usluga SEO optimizacije

U nastavku pročitajte odgovore nekih od najčešćih pitanja o SEO optimizaciji, koja dobijam od svojih klijenata. 

Šta je SEO optimizacija?

SEO (ili SEO optimizacija, optimizacija za pretraživače, web optimizacija) je proces dobijanja web posjeta iz organskih rezultata pretraživanja na Google, Bingu, Yandexu i sličnim pretraživačima. Cilj je da se web sajtu unaprijedi rangiranje i pojavljivanje u rezultatima pretrage, što povećava vjerovatnoću da će posjetilac kliknuti vaš sajt da bi ga posjetio.

Kako Google bira koje sajtove će rangirati?

Google rangira web sajtove na osnovu tri ključna principa: povjerenje, autoritet i relevantnost.

Povjerenje: Google želi da drži nekvalitetne i nepouzdane web sajtove izvan rezultata pretrage, a visokokvalitetne i legitimne web sajtove drži na vrhu.
Autoritet: Ovo je ukupna snaga vašeg web sajta na vašem tržištu i skoro je igra brojeva, zasnovana na backlinkovima i broju posjetilaca.
Relevantnost: Google razmatra kontekstualnu relevantnost web sajta i nagrađuje relevantne web sajtove boljim pozicijama. Koncept relevatnost se može bolje objasniti kroz bolje pozicioniranje web sajta određene niše ili lokalnog biznisa, u odnosu na članak na Vikipediji, Forbsu, i sl.

Zašto je izgradnja backlinkova toliko važna?

Linkovi su vrijednost web mreže. Svaki put kada se stranica poveže na drugu, glasa se za vrijednost stranice na koju se povezuje. Povratne veze (eng. backlinks) visokog kvaliteta efikasno prenose vrijednost sa jednog web sajta na drugi. Ako web sajt pruža ogromnu vrijednost korisnicima interneta, ima razloga da bude povezana sa drugim web sajtovima. Zbog toga su veze veoma jak faktor u Googlovom algoritmu.

Koliko je vremena potrebno da se vide rezultati SEO optimizacije?

Prvi rezultati su vidljivi već poslije 2 do 3 sedmice. Određeni stabilniji pokazatelji rezultata već od 1 meseca pa do 6 meseci, u zavisnosti od niza različitih faktora.
Važno je napomenuti da je SEO dugoročna investicija, ulaganje koje će smanjiti vaše oslanjanje na oglašavanje u godinama koje dolaze.

Cijena SEO optimizacije

Cijena usluge SEO optimizacije za pretraživače zavisi od toga koliko će vremena i truda biti potrebno za postizanje ciljeva. Faktori koji utiču na cijenu uključuju starost domena, konkurentnost niše, tip web sajta (e-commerce, usluge itd.) i broja ključnih riječi na koje ciljate.

Imate dodatna pitanja?