Poklonimo radost za praznike

sparkler 839831 1920

Vjerujem da je većinu vas uhvatila praznična atmosfera. Razmišljate đe ćete za doček Nove godine, s kim ćete, šta ćete kome da poklonite, koji poklon da odabere itd. Kod većine nas, sve ovo se dešava u velikoj brzini, jer pretrpani poslom pred kraj godine ne stižemo da isplaniramo sve svoje obaveze.

Dok se osvrćemo oko sebe, makar i mahinalno, primjećujemo da su mnogi već spremni za praznične čarolije i radovanja. Poklone su uveliko odabrali, neki se potrudili pa napravili prava iznenađenja. Iako znamo da kažemo često da “život čine male stvari”, da li se uvijek potrudimo da onima koji su nam dragi pružimo male stvari, koje ih čine sretnima? Nekada je dovoljno stvarno malo.

Radost

 

Pitam se ponekad, zašto je bitno da osobe oko nas budu srećne i radosne? Čovjek je istinski dobar prema drugima, samo kada je srećan i okružen ljudima koji su srećni. Pozitivan stav prema okruženju i razmišljanje uveliko utiče na to kako se odnosite prema drugima. Ako se trudimo da učinimo nekoga radosnim, znači da i mi sami pronalazimo zadovoljstvo i sreću u tom darivanju. Ako darujete nekoga, spremate iznenađenje, da bi učinili tu osobu radosnom, uradite to od srca.

Činite druge radosnim, na taj način širite „lanac” sreće. Radost je lančana reakcija. Prenosi se na druge, pogotovo u vrijeme praznika. 🙂

Kako učiniti osobe oko sebe radnosnima, to je individualna stvar. Različito posmatramo okolinu. Svako iz svog ugla gledanja. Međutim, u tome je prava draž. Svi možemo smisliti neki originalan način, na koji ćemo iznenaditi drage osobe. Praznici nam stižu, spremite se da osobe u svojem okruženju učinite radosnim.

Ponekad nam fali više radosti, kao cjelokupnom društvu koje je kroz dosta toga pošlo u decenijama iza nas, ali uvijek možemo naći iskreni djelić radosti da djelimo sa drugima. Radost ne gleda u boju čovjeka, njegov novčanik, njegovu vjeru, njegovu nacionalnost. Radost se oblikuje kako ti želiš. Radost spaja sve bez obzira na SVE. Nema prepreka.

Za kraj, želim vam svima srećnu Novu godinu i Božić!

Ovaj tekst je dio akcije “Coca-Cola Bloggers Network Adria”.

Published by Ivan Radonjić

eBusiness specijalista u Crnogorkom Telekomu.U tekstovima iznosim samo moje mišljenje i ono ne predstavlja stavove kompanije u kojoj radim.

2 thoughts on “Poklonimo radost za praznike

  1. kada mi neko meni poklonio lap top, bio bih bas radosan i prenosio bi tu atmosferu daleko oko sebe.

    Salim se, naravno, osmeh je najbitniji. Sretna Nova godina svima

  2. Sreca je uvek u nama. Samo treba dublje razmisliti i setiti se trenutka kada ste bili najsrecniji sve ostalo ce samo doci..

Napiši komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.