The Cassette – zajedno možemo pomoći najugroženijim osobama

Cassette naočare

Postoje kompanije i brendovi koji kroz svoje poslovanje kreiraju nove vrijednosti, ne samo za kupce, već i za osobe sa kojima njihovi kupci nemaju nikakvih dodirnih tačaka.

Prije nekih 6-7 godina prvi put sam se susreo sa poslovnim modelom „One for One”, kojeg nazivaju i „Buy-One, Give-One”, kada sam čuo za brand TOMS. TOMS se bavi proizvodnjom espadrila, naočara, torbi i aksesoara, za žene i muškarce. Poslovni model se zasniva na kreiranju vrijednosti za kupce i društvo tj. najugroženije osobe. Na svaki par prodatih cipela kompanija TOMS poklanja u dobrotvorne svrhe jedan par cipela za najugroženije osobe. Inače, kompanija je osnovana 2006. godine. Za kratak vremenski period doživjela je uspjeh i postala prepoznatljiv brend, koji se izdvaja od drugih kroz društvenu odgovornost i inovativan koncept poslovanja.

Ohrabreni uspjehom TOMS-a, mnoge kompanije su krenule sličnim putem bazirajući poslovanje na konceptu „Buy-One, Give-One”. Jedan od mojih omiljenih brendova naočara, The Cassette, bazira poslovanje na ovom konceptu.

The Cassette Company – pristupačne naočare superiornog dizajna

Kompanija The Cassette Company je osnovana 2011. godine u državi Idaho, koja je popularna po nevjerovatnim outdoor destinacijama za planinarenje, hiking, canyoning, ribolov, kampovanje, skijanje i slične aktivnosti. The Cassette Company prevashodno se bavi proizvodnjom naočara za zaštitu od sunca. Ideja za kreiranje naočara nastala je u lokalnoj prodavnici za outdoor opremu, kada su osnivači odlučili da ponude svima kvalitetne polarizovane naočare po pristupačnoj cijeni.

U kompaniji The Cassette Company vjeruju da poklanjanjem jednih naočara za vid na svaki prodati par naočara za sunce pomažu slabovidim osobama da povećaju svoj životni standard. Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) procjenjuje da širom svijeta živi čak 703 miliona osoba sa oštećenim vidom.

Cilj The Cassette Co. je da kroz nevladine organizacije plasira više od miliona naočara za vid, što će uticati na stvaranje 140 miliona dolara prihoda najugroženijim osobama sa oštećenim vidom. Na ovakav način poslovanja direktno mijenjaju živote ljudi u najsiromašnijim djelovima svijeta.

Ukoliko ti se sviđa neki od modela naočara možeš ga naručiti na www.thecassettecompany.com i tako će zahvaljujući tebi jedan par naočara za vid olakšati život nekoj osobi u svijetu. Na sve narudžbe u vrijednosti od 50 dolara besplatna je internacionalna dostava, a popust od 20% možete ostvariti koristeći promo kod 20off1288.

First Name
Last Name
Email
Message
The form has been submitted successfully!
There has been some error while submitting the form. Please verify all form fields again.

Published by Ivan Radonjić

eBusiness specijalista u Crnogorkom Telekomu.U tekstovima iznosim samo moje mišljenje i ono ne predstavlja stavove kompanije u kojoj radim.

Napiši komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.