Kako da podesite Twitter Cards za vaš blog u 3 koraka

Twitter featured image

Pišem blog više od 3 godine. Kao jedan od najboljih načina za promociju bloga i tekstova pokazale su se društvene mreže. Tačnije Facebook i Twitter. Na neki način ovo je logično, obzirom na veliki broj korisnika ovih mreža. Na Twitteru se timeline veoma brzo mijenja. Svakog minuta stižu novi tvitovi. Da bi postigao bolju vidljivost tvita i privukao čitaoca da klikne na link do teksta, uvijek sam radio kombinaciju tvitova: tekst, link, hashtag i slika. Tvitovi sa slikom generišu do dva puta više interakcija nego oni bez slike.

Primjer: Twitter cards
Primjer: Twitter cards

Da bi povećali mogućnost da korisnici više dijele sadržaj i stvaraju više interakcije Twitter je razvio Twitter Cards! Sigurno ste primijetili da se sadržaj sa nekih sajtova i blogova drugačije prikazuje u vašem timelineu. Ukoliko imate instaliran Twitter Cards na sajtu ili blogu sadržaj koji bude dijeljen sa njih na Twitteru biće prikazan drugačije. To podrazumijeva da će biti više istaknut opis sadržaja, slika i video. Nedavno je funkcionalnost poboljšana za korisnike mobilnih aplikacija. Na šta još možete dodati 140 karaktera.

Vrste Twitter Cards-a:

  • Summary Card – prikazan je naslov, opis, slika i nalog korisnika
  • Summery Card with Large image – sličan kao Summery Card samo sa većom slikom
  • App Card – namijenjeno za mobilne aplikacije i sa dugmetom za direktan download
  • Player Card – za video, audio i media sadržaj

Kako da podesite Twitter Cards za blog na WordPress platformi

1. Intalirajte plugin JM Twitter Cards
2. Kliknite na dio General. Popuniti podatke – kreator sadržaja, vlasnik sajta i tip kartice

Twitter Cards podešavanja

3. Validacija Twitter Cards-a za blog – dovoljno je da unesete u prazno polje bilo koji URL sa bloga i kliknite Request Approval. Ukoliko sve bude u redu biće vam odobren Twitter Card.

Twitter Cards validacija

 


Published by Ivan Radonjić

eBusiness specijalista u Crnogorkom Telekomu.U tekstovima iznosim samo moje mišljenje i ono ne predstavlja stavove kompanije u kojoj radim.

Napiši komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.