Pričam vam o hrani – kako do ukusne večere

Untitled 12

Razmišljajući kako da napišem tekst o ishrani, shvatio sam da, ja uopšte ne mogu da vam pišem kako da balansirate ishranu, vodite računa o onome šta jedete i slično. Donekle pazim šta jedem, ali ne dosljedno kao mnogi drugi. Volim slatko. 🙂 Volim pice. Volim i vegeterijansku hranu. Volim burek. ❤️ Možda i previše, da bih mogao da kažem da vodim izbalansiranu ishranu, u odnosu na moj metabolizam. Nisam nutricionista, zato ne bih o načinu ishrane. Nemam kredibilitet da pišem o tome.

Ali… Ipak ću vam pisati o hrani, samo na malo drugačiji način. Nedavno je Coca-Cola predstavila svoju mobilnu aplikaciju Tastly. Prava stvar! Ukoliko volite da spremate hranu ili jednostavno ne znate kako da to uradite, spremite se da instalirate Tastly aplikaciju. Aplikacija ima niz pogodnosti, a ovako sam ja iskoristio njene prednosti…

Bila je srijeda. Vraćao sam se s posla. Dok sam šetao, razmišljao sam šta bih mogao da kupim od namirnica u obližnjem supermarketu, kako bih spremio večeru. Na trenutak sam zastao i sjetio se da sam prije neki dan instalirao Tastly aplikaciju. Rekoh sebi, hajde da probam da pronađem neko jelo koje mogu brzo da spremim. Da vidimo šta nudi aplikacija.

Ubrzo sam pronašao obrok koji mi je savršeno odgovarao te večeri. Odlučio sam se za spremanje pašte. Kupio potrebne namirnice, koje su sugerisane u aplikaciji. Recept je Pasta A la Ljiki. Dosta brzo se sprema, a nije teško. Dovoljno je da ispratite uputstvo.

Stavite paštu (moj izbor je integralna) da se kuva. Posebno izdinstate glavicu crnog luka, a zatim na to dodate sitno isjeckanu crvenu papriku i šampinjone. Ovo možete začiniti po vašem ukusu…

Pašta sa šampinjonima
Spremanje povrća. 🙂

Kačkavalj možete izrendati na kraju preko ili ga kao ja, pomiješajte sa paštom da se istopi. Time ćete dobiti onaj efekat razvlačenja sira. Prodinstano povrće pomiješajte sa isjeckanom šunkom i maslinama (ja stavim uvijek više maslina nego što je preporučeno 🙂 ). Dobijenu smjesu prelijete preko pašte. Sve pomiješate. Na kraju prelijete neutralnom pavlakom. Što se tiče količine sastojaka, stavljao sam onoliko koliko mislim da mi je dovoljno. Nisam pratio recept striktno. I eto… Večera spremna. 🙂

Šta je zapravo Tastly?

Tastly je Android i iPhone aplikacija u kojoj možete pronaći hiljade recepata najpoznatijih srpskih gastro blogera. Osim osnovnih recepata, možete sastaviti listu za kupovinu namirnica, tako da ih uvijek imate na dohvat ruke. Ili jednostavno odaberite jela koja hoćete da spremate i na osnovu njih idite u nabavku namirnica.

Tastly aplikacija
Tastly

Aplikacija je vrlo pregledna i user friendly. Pomoću opcije dodavanja omiljenih recepata u posebnu sekciju, možete im uvijek brzo i lako pristupiti. Pored toga u aplikaciji možete postaviti komentar, pročitati iskustva drugih korisnika i vidjeti najnovije ponude u supermarketima u vašoj blizi.

Ovaj tekst je dio akcije “Coca-Cola Bloggers Network Adria“.

Published by Ivan Radonjić

eBusiness specijalista u Crnogorkom Telekomu.U tekstovima iznosim samo moje mišljenje i ono ne predstavlja stavove kompanije u kojoj radim.

6 thoughts on “Pričam vam o hrani – kako do ukusne večere

 1. nije da verujem u teorijama zavere, ali aplikacije koje forsiraju multinacionalne kompanije u velikom luku izbegavam. Mozda je tasty OK, ali ja je necu instalirati

  1. Hvala za komentar!

   Tastly je zaista super aplikacija ukoliko želite na jednom mjestu da imate veliki broj recepata, kojima možete brzo i lako da pristupite. Ukoliko je instalirate, javite utiske.

  1. Ćao Saša!
   Hvala za komentar. Moguće, nikada se nisam to pitao. 🙂 Većina svjetski popularnih kuvara su muškarci.

   Ukoliko imaš podatke nekog istraživanja, molim te, uputi me da pročitam detaljnije.

   Hvala!

Napiši komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.