Dođite na Coding Serbia konferenciju: Intervju sa Bojanom Zamurović

Coding Serbia konferencija Novi Sad

U susret nam ide jesen, a programerska regionalna scena počinje da se zagrijava. Povod za uzbudljiv početak jeseni donosi nam najveća regionalna konferencija za programere, Coding Serbia. Kao i prethodne dvije godine održaće se u Novom Sadu. Konferencija će trajati dva dana, 8. i 9. oktobra. Coding Serbia će ove godine ugostiti čak 36 predavača od čega je 27 iz inostranstva.

Konferencija je već postala regionalni brend kad je u pitanju programrska scena, pa se očekuje veliki broj učesnika. Lista predavača je veoma obećavajuća, očekivanja visoka, s toga ne zaboravite da registrujete kotizacije za konferenciju.

Ove godine ću biti jedan od zvaničnih blogera konferencije, pa ukoliko ne budete u mogućnosti da dođete u Novi Sad, 8.i 9. oktobra, čitajte blog za više informacija sa konferencije. U prvom blog postu imate priliku da čitate mini intervju sa menadžerom konferencije, Bojanom Zamurović.

Ove godine na konferenciju dolazi čak 36 predavača. Koliko je teško okupiti sjajnu ekipu predavača?

Moram priznati sve lakše. 🙂 Coding Serbia je konferencija za koju se sve više zna, iako se održava tek, ili već, treći put. Drugačije je kada već imate dobru reputaciju, pa neka je ona samo dve godine stara. Prve godine je bilo najteže jer je teško privući poznata imena i priznate stručnjake na event koji se održava prvi put. Mreže poznanstava u ovoj branši i kontakti sa međunarodnim predavačima su od presudnog značaja kada želite da dovedete one veoma zauzete i poznate. Jako važnu ulogu u ovom delu organizovanja konferencije i građenja brenda igraju ambasadori konferencije. Znate i sami koliko je važna preporuka i ko vam je daje, isto važi i za predavače. Naši najbolji ambasadori su, pored Coding Serbia tima, naši predavači. Od 36 predavača ove godine 27 je iz inostranstva i 9 iz Srbije. Ono što je nama najvažnije je što se prijavilo desetine predavača, što znači da znaju za konferenciju i žele da dođu.

Koliko su, prema vašem mišljenju, značajne konferencije ovog tipa za razvoj progamerske scene u Srbiji i regionu?

Od presudnog su značaja za razvoj svesti o značaju usavršavanja pre svega i za doprinos “netvorkingu” u branši, što je uvek veoma važno i teško i specifično od industrije do industrije. Što se dobijene vrednosti i znanja tiče, nije svaka konferencija ista. Nije svejedno kakva su predavanja i predavači. Nekada neko ko jako mnogo zna prosto ne ume to da prenese, što znači da je džaba i dolazio. Sa druge strane konferencije na kojima dominiraju, da li po broju ili po udarnim terminima, promotivna sponzorska predavanja, najčešće publici ne donose ništa vredno. Tu moram pomenuti Vašu formulaciju pitanja…”konferencije ovog tipa” kao što je Coding Serbia svakako donose niz benefita i programerskoj sceni i gradu, jer kvalitet opravdava sve ostalo što se dešava oko konferencije.

Koje predavanje bi posebno izdvojili na ovogodišnjoj konferenciji za učesnike?

Izuzetno mi je teško da izdvojim samo jedno predavanje, program je pun zanimljivog sadržaja. Naša publika zna da imamo više tema i oblast interesovanja donosi preferenciju prema određenom predavanju. Ipak neću propustiti da pomenem: Anna Danes BoixKeys to managing a successful distributed team, Chris Ward – Understanding Distributed Databases, Heiko SeebergerReactive Apps with Akka and AngularJS.

Šta očekujete od ovogodišnje konferencije?

Šta očekujemo od ovogodišnje konferencije? Očekujemo pune sale, zadovoljnu publiku koja će naučiti mnogo, pokupiti mnogo novih kontakata i ideja za posao i fantastično se provesti. Ako sve bude tako, mi ćemo imati publiku i za sledeću godinu. 🙂

Hvala, Bojana!

Vidimo se na konferenciji. Jedva čekam da počne. 🙂

P.S.

Pogledajte šta Mike Pearce, jedan od predavača, ima da kaže o konferenciji i njegovom predavanju:

Pratite informacije putem hashtaga #CodingSerbia, Facebook stranice i sajta.

Published by Ivan Radonjić

eBusiness specijalista u Crnogorkom Telekomu.U tekstovima iznosim samo moje mišljenje i ono ne predstavlja stavove kompanije u kojoj radim.

2 thoughts on “Dođite na Coding Serbia konferenciju: Intervju sa Bojanom Zamurović

  1. Pingback: Sreli se bloger i programer … u Novom Sadu! | EPIC.rs

Napiši komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.