Zašto treba da dođete na SparkMe konferenciju

Posljednjih nekoliko godina, kako regionalna tako i crnogorska digitalna scena, idu u korak sa svjetskim trendovima. Činjenica je da nadaleko poznate konferencije iz Silicijumske doline, koje okupljaju poznate govornike iz svijeta IT, digitalnog marketinga i start upova predstavljaju pravi prestiž. Da bi neko sa područja Balkana mogao da prisustvuje nekoj takvoj konferenciji ili skupu treba da izdvoji značajna finansijska sredstva.

Sjajna ekipa iz kompanije doMEn i NVO DigitalizujMe organizovanjem predavanja, radionica i konferencija mijenjaju digitalnu scenu u Crnoj Gori i regionu. Prethodnih godina imao sam priliku da slušam govornike i preduzetnike koji dolaze iz raznih krajeva svijeta na SparkMe konferenciju. Ove godine se održava treći put po redu SparkMe konferencija, na istom mjestu kao prošle godine, u hotelu Mediteran od 31. maja do 1. juna.

Spark.Me konferencija
spark.me

Ukoliko dolazite iz IT dijela, digitalnog marketinga, bavite se dizajnom, menadžmentom, planirate da pokrenete svoj start up, onda je SparkMe konferencija pravo mjesto za vas. Na konferenciji kruži veoma pozitivna energija tako da uvijek možete iskoristiti svoje vrijeme da porazgovarate sa nekim od govornika na konferenciji. Iz iskustva vam mogu potvrditi da su svi opušteni i otvoreni za razgovor sa vama.

Ako bih morao da izdvojim 3 ključne stvari zbog kojih bih svakome preporučio da posjeti SparkMe konferenciju, onda su to:

Edukacija

Ako ste se upustili u digitalno društvo onda znate koliko se brzo stvari mijenjaju. Upravo govornici koji dolaze na konferencije donose novitete i prakse koje možemo iskoristiti u našem daljem radu. Većina promjena dolazi iz razvijenih tržišta kao što su američko ili tržište zapadne Evrope, s toga je većina govornika sa tog područja. Mnogi govornici predstaviće kako funkcionišu sama tržišta, što je mnogima učesnicima sa ovih prostora bitno, ukoliko žele da objave neki projekat koji ima globalni karakter. Iskustva govornika su neprocjenjiva jer imate priliku da ih čujete uživo.

Networking

Od samog trenutka kada dođete na konferenciju shvatićete koliko je atmosfera opuštena i pozitivna. Konferencije su odlična mjesta za upoznavanje ljudi iz zajednice u kojoj poslujete. Mnogi projekti i poslovne ideje rodile su se na konferencijama. Povezivanje sa pravim ljudima iz branše je jedan od ključnih faktora za uspjeh mnogih biznisa, a SparkMe konferencija je idealno okruženje jer imate mogućnost da upoznate osobe iz raznih djelova svijeta koji se bave istim poslom kao vi.

Inspiracija

Motivacija koju osjećate u danima kada traje konferencija ne može se opisati. Mogućnost da razmijenite mišljenje sa govornicima kao što su Tony Conrad, John Biggs i Ryan Fujiu su izuzetno iskustvo. Rijetka je prilika da na našim prostorima možete da budete dio jedne ovakve konferencije i da vam se pruži mogućnost da razgovarate sa takvim govornicima. Podsjetiću vas da ove godine na konferenciju dolaze Ramon De Leon, J.B. Kassarjian, Peter Sunde i mnogi drugi.

Da ne zaboravim da vam pomenem super koktel žurku konferencije i lijepe budvanske plaže, koje možete obići nakon konferencije. 🙂

1 Comment

Napiši komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: