Online learning

Kako se mijenja svijet oko nas, uporedo sa njim, mijenjamo se i mi. Možda neki i ne žele da se mijenjaju, veliki su tradicionalisti i nijesu skloni promjenama, ali to moraju da rade da bi opstali u društvu. Darvin je to lijepo objasnio: „ne opstaju ni najinteligentniji ni najjači, već oni koji se najbolje prilagođavaju promjenama.“

Danas smo svi na internetu. Ključna stvar je u tome kako ga i za šta koristimo. Nalazimo se na klik od izvora znanja (internet), na nama je samo da upijemo to znanje. U zabludi su svi oni koji misle da će na osnovu znanja koji su stekli u amfiteatru biti najbolji i najkonkurentniji. Svakodnevno se na internetu objavljuju milioni članaka i sigurno ima dosta onih koji će vam pomoći da saznate neke nove stvari iz oblasti koje vas zanimaju. Nevjerovatna Wiki će vam pomoći, samo joj se obratite. Postoji jos dosta sajtova koji su edukativnog karaktera za gotovo sve oblasti: ekonomija, menadžment, marketing, arhitektura, web dizajn, programiranje, učenje stranih jezika itd.

Većina konferencija se direktno prenosi, i moguće ih je pratiti iz kućne fotelje, dovoljno je samo da kliknete dva puta. Skoro sam  pratio jednu konferenciju putem interneta: Web::Strategija 13. Možda ste čuli ili gledali?! Tu su i mnogobrojna predavanja koja organizuju razne agencije i oraganizacije. Neke koje ja pratim su Digitalizuj.me (Crna Gora) i Akcija (Hrvatska). Nezaobilazan je i YouTube, milioni snimaka kao što su predavanja najvećih predavača iz raznih oblasti do klasičnih snimaka gdje ćete naučiti kako da svirate gitaru ili klavir su dostupni svima i besplatni su.

Toplo preporučijem Ted.com. To je organizacija koja organizuje predavanja iz raznih oblasti i sve snimke možete naći na njihovom sajtu. Za one koji slabije znaju engleski jezik postoje snimci koju su titlovani na drugim jezicima.

Nadam se da ćete početi da koristite ovo čudo od interneta u korisne svrhe i tako unaprijediti svoje znanje i vještine. Možda je ovo još jedan od onih tekstova iz kojih možete nešto naučiti.

Do narendnog posta,

Ivan

Published by Ivan Radonjić

eBusiness specijalista u Crnogorkom Telekomu.U tekstovima iznosim samo moje mišljenje i ono ne predstavlja stavove kompanije u kojoj radim.

2 thoughts on “Online learning

Napiši komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.