Posjeta Investiciono – razvojnom fondu

U skladu sa svojom misijom Savjet studenata studija menadžmenta (SSSM) nastavlja sa organizovanjem aktivnosti kojima se poboljsava studiranje na Studijama menadžmenta. U saradnji sa Investiciono – razvojnim fondom i prof. dr Draganom Lajovićem organizovana je posjeta pomenutoj instituciji. Deset studenata Studija menadžmenta je imalo priliku da se upozna sa načinom rada IRF-a, procedurom po kojoj se dodjeljuju krediti, kakvi sve krediti mogu da se dobiju i sta to može da ponudi IRF.
                    

Inavesticiono – razvojni fond je finansijska institucija u sto procentnom vlasništvu Vlade Crne Gore. Misija IRF-a je podsticanje i razvoj preduzetništva kroz mala i srednja preduzeća.

Na samom početku nas je dočekao direktor Nemanja Nikolić i objasnio nam način poslovanja i koje su to sve poteškoće sa kojima se susrijeće tokom obavljanja svoje dužnosti. Nakon razgovora sa direktorom i postavljanja velikog broja pitanja, u želji da što više naučimo o poslovanju ove finansijske institucije, preselili smo se u drugi dio fonda. Tamo nas je dočekao Branislav Janković, uvijek otvoren prema studentima koji hoće da uče i stiču dodatno iskustvo.  U razgovoru sa njim, saznali smo koji su to rizici prilikom kreditiranja preduzeća, pričali o uspješnim i neuspješnim privatizacijama, strateškim partnerima i planovima. Nakon provedena dva sata u fondu, studenti su se uputili na fakultet, noseći novo iskustvo sa sobom.

Savjet studenata Studija menadžmenta će u narednom periodu organizovati još nekoliko sličnih aktivnosti.
Još jednom se zahvaljujemo Investiciono – razvojnom fondu i prof. Draganu Lajoviću na saradnji.

Pozdrav do narednog posta,

Ivan

Published by Ivan Radonjić

eBusiness specijalista u Crnogorkom Telekomu. U tekstovima iznosim samo moje mišljenje i ono ne predstavlja stavove kompanije u kojoj radim.

Napiši komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: