Kupac je sada friend!

Kupci tj. prijatelji, pratioci, i ostali,  svakodnevno provode sate i sate na društvenim mrežama. Možda oni gube vrijeme na mrežama ili čak traže proizvode koji mogu zadovoljiti njihove potrebe, iskoristite šansu i unaprijedite vaš biznis. Facebook i Twitter su pogodne platforme za komunikaciju, plasiranje informacija, oglase itd. U mogućnosti ste da lakše, efikasnije i efektivnije pristupite ciljnoj grupi – iskoristite to! Lokalni preduzetnici često zanemaruju ovakav segment poslovanja ili ga pogrešno sprovode. Često se može naići na Facebooku kako neki restorani, manje firme, butici itd., koriste profile umjesto Facebook stranica. Ovo je potpuno pogrešno i sa tehničkog aspekta, a i pravila kažu da su profili isljučivo za fizička lica. Ako profilom želite da predstavite firmu, rizikujete da vam ekipa iz Facebooka ugasi profil u svakom trenutku.

Danas u Crnoj Gori ima oko 297 780 prifila na Facebooku, što je skoro 1/2 stanovništva. Siguran sam da će te među njima naći i vaše kupce. Izgradite virtuelnu zajednicu, komunicirajte sa njom, dijelite razne sadržaje – tako ćete povećati šanse za profitabilno poslovanje!

facebook

Pogotovo je povoljno za male i lokalne biznise koji ne mogu da izdvoje velika sredstva za oglašavanje. Facebook oglasi nude mogućnost preciznog targetiranja kupaca i privlačenja njihove pažnje. Dozvolite kupcima da pričaju o vama, vi im samo dajte podsticaj i brinite o kvalitetu vaših proizvoda i usluga. Da li je vaša konkurencija na Facebooku ili Twitteru? Ako jesu a vi niste, znajte da su u prednosti ili će vas ubrzo preteći!

facebook1

Blog – animirajte kupce.

Koriste li crnogorske kompanije blogove kao kanal za privlačenje kupaca? Malo ih je, a to je sjajan način animacije kupaca. Kupca je teško zadržati i on očekuj da čuje priču koja će mu privući pažnju. Naviknite vaše kupce da redovno čitaju vaše tekstove, stvorite im naviku posjećivanja vašeg sajta ili bloga, a onda im ponudite proizvode. Siguran sam da je ovo efektan način i da se na ovaj način može izbjeći spamovanje. Ako vas jednom okarakterišu kao spamera, neće vas primjećivati iako imate dobar proizvod/uslugu.

Na kraju ovog posta, zapamtite, kupac je sad friend!

Ako želite saznati neke statističke podatke koji se tiču korisnika društvenih mreža po pojedinim zemljama, pođite na socialbakers.

Do narednog posta.

Published by Ivan Radonjić

eBusiness specijalista u Crnogorkom Telekomu.U tekstovima iznosim samo moje mišljenje i ono ne predstavlja stavove kompanije u kojoj radim.

Napiši komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.