Nova Coca-Cola kampanja Taste the Feeling

Taste the Feeling
Sada već davne 2009. godine, kada sam upisao fakultet, počeo sam da se zanimam i istražujem oblast menadžmenta, marketinga i brendiranja. Od tada, pa sve do danas, izučavao sam menadžment i marketing pristupe mnogih kompanija i organizacija. Jedna od tih kompanija je svakako Coca-Cola, koja se nalazi među najvrijednijim brendovima u svijetu.
 
Taste the Feeling
Taste the Feeling

Ako ste jedan od najvrijednijih brendova u svijetu, morate stalno da uvodite novitete, pratite promjene i postavljate standarde. Nedavno je Coca-Cola zamijenila svoj 7-godišnji slogan „Open Happinnes” sa novim sloganom “Taste the Feeling”. Nova globalna kampanja pod sloganom „Taste the Feeling” ujedinjuje podbrendove Coca-Cola, Diet CokeCoke Zero i Coke Life u jedan krovni brend, Coca-Cola.

Marketing strategija, One Brand, ima za cilj vraćanje samog proizvoda u fokus, i podsjećanje kupaca na jedinstven i osvježavajući ukus Coca-Cole. Novi pristup pozicioniranja pravi zaokret u marketing strategiji, kojim se eliminiše komunikacija podbrendova i stavlja fokus na jedinstvenost Coca-Cola brenda. Ovakav pristup treba da rezultira boljem pozicioniranju kod potrošača, eliminišući svaku mogućnost konfuzije prilikom gledanja i slušanja reklamnih poruka.

 

O kampanji

Zaokret u marketing pristupu prati snažna globalna kampanja, Taste the Feeling, koja je objavljena u skoro svim zemljama u kojima je Coca-Cola dostupna. Jedinstvenost One Brand stretegije pokazuje se i kroz sinhronizovanost vođenja kampanje na nivou zemalja u kojima je Coca-Cola dostupna, što ranije nije bio uvijek slučaj. Nova kampanja je istovremeno objavljena na teritoriji Crne Gore i ostalih zemalja u regionu.

Vjerovatno ne možete zamisliti Coca-Colinu reklamu bez sjajne muzike, koja je prati uvijek. I ovoga puta ostao sam zatečen izborom muzike i muzičara. Saradnja sa svjetskim DJ imenom Avicii i pop pjevačem Conrad Sewellom stavlja Coca-Coli poseban muzički pečat.

Poslušajte pjesmu akustičnu verziju pjesme „Taste the Feeling” koju izvodi Conrad Sewell:

Single sa Aviciijem biće uskoro objavljen.

U kreiranju kampanje su učestvovale 4 kreativne agencije Mercado-McCann, Santo, Sra. Rushmore i Ogilvy & Mather. Sve reklamne spotove moguće je pogledati na Coca-Cola YouTube kanalu. Kampanju prate nevjerovatne fotografije, na kojima je uhvaćen jedinstveni osjećaj uživanja u datim trnucima.

 

GIF the Feeling

Da kompanija Coca-Cola ide u korak sa svjetskim trendovima pokazuje i online kampanja GIF the Feeling, koja prati globalnu kampanju Taste the Feeling. Kreiranjem kratkih animiranih GIF-ova uz muzičku pratnju zvanične pjesme Taste the Feeling, posjetioci sajta mogu da pogledaju, prilagode i podijele sa svojim prijateljima zanimljive animirane trenutke.
 
 
 
Ovaj tekst je dio akcije “Coca-Cola Bloggers Network Adria”.

Published by Ivan Radonjić

eBusiness specijalista u Crnogorkom Telekomu.U tekstovima iznosim samo moje mišljenje i ono ne predstavlja stavove kompanije u kojoj radim.

2 thoughts on “Nova Coca-Cola kampanja Taste the Feeling

  1. koka kola na preti trendove, ona ih stvara. Prosla kampanja nije mi se dopala, a nije ni velikom broju drugih marketinskih profesionalaca, ova vise obecava.

Napiši komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.