Blogosfero, gdje si?

Skoro svakodnevno surfujem blogosferom i primjećujem da u Crnoj Gori većina blogova i blogera zapnu poslije par tekstova. I to je to! Nema više.

Da li blogerima fali tema za pisanje ili im nedostaje inspiracija? Tema za pisanje ima na pretek, od onih političkih koje su uvijek aktuelne, društvenih, ekoloških, tehnoloških, ekonomskih, pa sve do onih ljubavnih.

U nekim državama određeni blogeri prosto imaju više uticaja nego neki portali, novine ili časopisi. Uz pomoć društvenih mreža možete na lak način doći do čitalaca.

Sve što treba jeste da vas interesuju neke teme o kojima hoćete da pišete, a kreiranje bloga je veoma jednostavno uz WordPress, Blogger ili neku drugu platformu za blogovanje.  Treba napomenuti da je većina ovih platformi besplatna.

Posebno je čudno, barem meni, što studenti nemaju svoje blogove. Sve mi se čini da ne uviđaju šansu za nešto što ima može pomoći, ne samo u učenju, nego i u ostvarivanju kontakata koji su jako bitni tokom studiranja. Mislim da pored “obimnog” gradiva koje imaju da spreme za ispit, mogu da bloguju svremena na vrijeme.

Prilikom pisanja postova često se istražuje, navikneš se da čitaš portale i ostale blogove, pa se i znanje iz nekih oblasti uvećava. Često se te neke oblasti ne uče na fakultetu, a ne škodi da se znaju. Čim ne škode znači da koriste. 🙂

Pa, blogeri i budući blogeri, živnite malo. Volio bih da vidim nove blogove koje mogu svaki dan da čitam i saznam nešto novo.

Do narednog pisanja ili čitanja, budite veseli i srećni! 🙂

Published by Ivan Radonjić

eBusiness specijalista u Crnogorkom Telekomu.U tekstovima iznosim samo moje mišljenje i ono ne predstavlja stavove kompanije u kojoj radim.

6 thoughts on “Blogosfero, gdje si?

  1. Hmmm… ja sam bila stara garda blogera, kad se pojavilo blogovanje, i tad je nekako imalo više smisla. Barem iz ovoga ugla. Odjednom je postalo urabano pisati blogove, i bilo je moranje da se zna ko stoji iza istih…
    Sad rađe čitam i baš se teško latim pisanja… Iako već 2 godine se pitam zašto 🙂

  2. Tooootalno se slazem, Ivane! Svi imamo nesto posebno da doprinesemo blogosferu; neki poseban pogled na svet, i vazno je podeliti sve to! Ja, na primer, imam blog da bih mogla da pisem o tome kako je biti mladi clan nase dijaspore (i student, i tako dalje) u Australiji. Pogledaj ako hoces moj blogcic, pa da pomognemo da se ostvare ti kontakti o kojima si pricao, cak i sa druge strane sveta! http://dunjacvjeticanin.wordpress.com/ 🙂 Pozdrav!

  3. Bar ja mislim da je sve ok.
    Postoje pravilo ”jednog procenata” ili ”90:9:1”. Tako 90% auditorije samo čita kontent, 9% komentariše, a 1% stvara taj kontent. Niko neće reći da u Crnoj Gori nema blogera, koi su piši. Ali odnosno na ukupan broj korisnika Interneta u CG taj 1% tako mal, šta teško naći i primetiti.

Napiši komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.