Facebook Graph Search optimizacija za stranice

Pošto sam dobio beta verziju Facebookove nove pretrage, skoro sam pisao o tome. Ali, naišao sam skoro na blog post How to Optimize Your Facebook Page for Graph Search od Diana Urban. Pošto je pretraga poboljšana, potrebno je da uradite male korekcije na Facebook stranicama, ako već nijeste to uradili.

To će pomoći da se Facebook stranica (Facebook page) lakše pronađe prilikom pretrage na Facebooku. Evo nekih savjeta koje sam pronašao:

Optimizacija About taba

Kao što znate About se nalazi odmah ispod profilne slike Facebook stranice i predstavlja karatak tekst koji opisuje vašu stranicu.

Tekst bi trebao da sa drži ključne riječi koje će pomoći korisnicima da lakše dođu do vaše stranice prilikom pretrage.

U About dijelu možete napisati tekst od 255 karaktera, ali samo će se određeni dio teksta pojavit na Facebook stranici, oko 150 karaktera.

Koristite ime kompanije kao ime stranice i URL-a

Ukoliko želite da vas lako pronađu na Facebooku onda morate da obratite pažnju na ime stranice, jer bi trebalo da bude kao ime organizacije na koju se odnosi. Isto tako je važan i URL koji koristite, da bi vas lakše pronašli na Facebooku.

Ovdje možete pogledati kako da optimizujete URL za Facebook stranicu.

Podesite adresu biznisa

Ako ste vlasnik nekog lokalnog biznisa (radnja, prodavnica, pub, frizerski salon itd.) i imate stranicu na Facebooku, onda bi trebalo da unesete tačnu adresu na vašu Facebook stranicu.

Žašto je to bitno? Prilikom pretrage lokacija Facebook Graph Search pronalazi sva mjesta na relevantnoj lokaciji, postavljanjem adrese i vaša stranica će se pojaviti u Graph Searchu.

Postavljajte zanimljiv sadržaj

Postavljajte zanimljiv sadržaj za vaše fanove, koji će biti lajkovan (like), dijeljen (share) i komentarisan. Uključite se u interakciju i redovno odgovarajte fanovima na pitanja.

Ukoliko imate nešto da dodate, bio bih zahvalan ako bi napisali u komentaru ispod.

Published by Ivan Radonjić

eBusiness specijalista u Crnogorkom Telekomu.U tekstovima iznosim samo moje mišljenje i ono ne predstavlja stavove kompanije u kojoj radim.

One thought on “Facebook Graph Search optimizacija za stranice

Napiši komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.