Kako je biti dio Coca-Cola Bloggers Network Adria zajednice

Blogger Network Adria

Kada je objavljen konkurs za blogere Coca-Cola Bloggers Network Adria 2015. godine, prijavio sam se ne sluteći da ću učestvovati kao predstavnik iz Crne Gore. Nakon što sam se prijavio u decembru slijedilo je zatišje pred buru. Nisam mnogo očekivao jer sam tih mjeseci slabije pisao, što zbog privatnih obaveza što zbog poslovnih.

U januaru 2015. godine uslijedio je poziv od Dragana, da sam ušao u uži krug izbora. Na njegovo pitanje, da li sam i dalje zainteresovan za učešće u #CCBNA sa oduševljenjem sam odgovorio potvrdno i čekao dalji rasplet situacije. Ubrzo nakon toga postao sam dio jedne nevjerovatne ekipe blogera i predstavnika projekta, sa kojima sam sarađivao cijelih godinu dana. Iako nisam sve stigao da ih upoznam uživo, vjerujem da će biti trenutaka kada ćemo se sresti uživo i popričati.

Šta sam dobio učešćem u projektu?

Osim novih poznanstava, zarade, tu je povećanje čitanosti bloga. Pa tako, često, na moju email adresu stignu poslovne ponude i pohvale na rad bloga. Tokom prethodne godine sam pisao na poziv organizatora Fonklame festivala, a svakako bih izvojio posebno učešće na CodingSerbia konferenciji, đe sam bio zvanični bloger.

Blogerska mreža i razmjena iskustva sa drugim blogerima se značajno povećavaju ako ste dio jednog projekta kakav je Coca-Cola Bloggers Network Adria. Oranizatori su jako fleksibilni i otvoreni za ideje i prijedloge blogera. Tokom 2015. godine nekoliko puta sam pozivan na Coca-Cola događaje, ali nažalost zbog ranije planirah obaveza nisam mogao da prisustvujem. U ovom segmentu možete očekivati brojna druženja i zabavu.

Posebno zadovoljstvo doživio sam prošlog ljeta, kada je Jennifer Buxton na Sparke.me konferenciji kao predavač pomenula #CCBNA projekat i moj blog. U trenutku sam bio skamenjen i nisam mogao da vjerujem. Projekat je pomenut u smislu kvalitetne content strategije, koju realizuje Coca-Cola.

Prijavite se na konkurs za 2016. godinu

Na veliku radost blogerske zajednice širom regiona Coca-Cola Bloggers Network Adria se nastavlja i ove godine. Aktuelni konkurs je objavljen i traje do 15. marta. Ne oklijevajte i prijavite se. Možete se prijaviti preko prijavne forme na sajtu ili još jednostavnije, objavite jedan tekst/video sa vašeg bloga na Twitteru uz hashtag #CCBNA.

Teme koje će se obrađivati u toku 2016. godine su:

  • Aktivan život – teme vezane za amatersko bavljenje sportom, rekreaciju i ishranu
  • Programi podrške mladima – teme vezane za obrazovanje mladih, podršku razvoju liderskih sposobnosti i unapređenju ličnih veština
  • Zaštita životne sredine – teme vezane za održivi razvoj i unapređenje životne sredine
  • Brendovi – teme vezane za brend kampanje, razvoj i različite načine komunikacije brendova sa potrošačima

Ove godine blogerima su ponuđene raznovrsne teme. Ukoliko na svom blogu pišete o nekim od navedenih tema, ne oklijevajte da se prijavite. U slučaju da postanete dio projekta, siguran sam, biće vam to uzbudljivo putovanje kroz regionalnu blogosferu.

Bloggers Network Adria

Više informacija o konkursu i propozicijama na ovom linku. Moje tekstove iz 2015. godine možete pronaći ovđe. Osim ovih linkova preporučujem da posjetite i stranicu za blogere, da stvorite bolju sliku o samom projektu i pokupite par korisnih savjeta.

Ovaj tekst je dio akcije “Coca-Cola Bloggers Network Adria”.

Published by Ivan Radonjić

eBusiness specijalista u Crnogorkom Telekomu.U tekstovima iznosim samo moje mišljenje i ono ne predstavlja stavove kompanije u kojoj radim.

Napiši komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.